Examentraining Inburgeringsexamen & Staatsexamen

Wil jij je goed voorbereiden op het Inburgeringsexamen of het Staatsexamen? Schrijf je dan in voor een examentraining bij Pace Taleninstituut in Amsterdam. De docent begeleidt je zo praktisch mogelijk bij het versterken van de vaardigheden die nodig zijn voor de verschillende examenonderdelen: het schrijven, lezen, luisteren en spreken van de Nederlandse taal. Je kunt aan de training deelnemen vanaf Nederlands taalniveau A2-min van het Europees Referentiekader. Om dit niveau te bereiken kun je ook eerst een taalcursus NT2 bij Pace volgen.

 

Inhoud training en examen

De examentraining bereidt je voor op het Inburgeringsexamen of op het Staatsexamen (programma I of II). Het examen gaat over Nederlandse gewoontes en regels. Tijdens het examen moet je ook laten zien dat je de Nederlandse taal goed genoeg kent. De docent speelt ook in op de behoeftes van de cursisten, en biedt binnen de training o.a.:

  • Voorbeeldexamens;
  • Voorbereidingsmateriaal;
  • Praktische tips bij alle examenonderdelen: spreken, luisteren, lezen, schrijven;
  • Succesvolle examenstrategieën;
  • Samenwerkend leren (in tweetallen en kleine groepen);
  • Persoonlijke begeleiding en feedback van de docent.

Pace biedt de examentraining individueel (privéles) en in groepsverband aan. Pace biedt ook aparte trainingen aan voor deelnemers die één of meer onderdelen van het examen willen herkansen.

Heb je behoefte aan een goede examentraining? Schrijf je in!

Op deze pagina vind je meer informatie over de actuele tarieven voor examentrainingen. Ook voor meer informatie over onze cursussen of vragen over het leren van de Nederlandse taal kun je altijd bij Pace terecht.

Inschrijven

Kom goed voor de dag met een cursus Nederlands bij Pace!
Meld je aan