Een belangrijk onderdeel van het Inburgeringsexamen is de “Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt” (ONA). Bij Pace Taleninstituut kun je je hier goed op voorbereiden met een praktische cursus: De ONA-cursus. Het examenonderdeel “Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt” is verplicht voor migranten die na 1 januari 2015 inburgeringsplichtig werden. Op de website van DUO vind je meer informatie over de regels omtrent de inburgering. Het is verstandig ook dit onderdeel goed voor te bereiden. Pace biedt de mogelijkheid om, naast de algemene Nederlandse taalcursus, ook dit specifieke onderdeel goed voor te bereiden.

 

Werken en werk vinden op de Nederlandse arbeidsmarkt

De cursus “Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt” gaat over werken en werk vinden in Nederland. De cursus is gericht op drie pijlers, namelijk:

  • Werken in Nederland: Je leert hoe de Nederlandse arbeidsmarkt in elkaar zit en je onderzoekt welke beroepen bij je passen.
  • Solliciteren: Je stelt een cv op, oefent met sollicitatiebrieven schrijven en je krijgt tips voor het voeren van een succesvol sollicitatiegesprek.
  • De resultaatkaarten invullen: Een resultaatkaart is een formulier met vragen en opdrachten over werken en werk vinden. Voor het examen ben je verplicht om acht resultaatkaarten in te vullen. De docent helpt je bij het opbouwen van dit persoonlijke portfolio. De kaarten stuur je op naar DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Als je resultaatkaarten zijn goedgekeurd, nodigt DUO je uit voor een gesprek.
  • Voorbereiden op het gesprek bij DUO (optioneel): Je gaat op gesprek bij DUO om je persoonlijke resultaatkaarten te bespreken. Tijdens de ONA-cursus bereid je je hier al op voor. Als het gesprek voldoende blijkt, heb je dit deel van het Staatsexamen NT2, de “Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt” gehaald.

 

Lestijden van de ONA-cursus

Bij Pace start de cursus “Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt” meerdere keren per jaar. We bieden een cursus van 64 uur. De cursus kan overdag en ’s avonds worden gevolgd. Voor de actuele startdata van de ONA-cursus klik je hier.

Inschrijven

Kom goed voor de dag met een cursus Nederlands bij Pace!
Aanmelden